Nº 6 / Juny 2.012 – Notícies i Calendari

 
Una cosa és predicar i l’altra, donar blat

CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ

Potser el resultat immediat de les manifestacions del 31 de marc cal veure’l en les declaracions d’Antonia Sabartés, Secretària General de l’Euro-regió Pirineus-Mediterránia (Catalunya, Illes Balears, Llenguadoc-Rosselló i Migjorn-Pirineus). L’occità esdevindrà llengua oficial, igual que ho era fins ara el català, el francès i el castellà.
Si voleu adquirir el DVD del lipdub per la llengua, podeu fer-ho dirigint-vos a: La Llibreria Catalana, Visca, Cantagrill i Casa Quinta de Perpinyá. Afanyeu-vos!
El Jurat del «Premi Méditerranée del Rosselló», acaba de premiar dues obres: Hélène Legray per la seva novel·la «Les Héros perdus», i el nostre soci i aic, Nicolau Berjoan pel seu llibre «L’identité du Roussillon de 1780 á 2000». Cal recordar que presentàrem aquesta obra en el curs del mes de febrer a la Cité des Associations, Amic Nicolau, felicitacions!
Barcelona sera la ciutat convidada d’honor al Salon du Livre de París, que tindrà lloc del 22 al 25 de març del 2013. En el darrer Saló es reberen més de 190.000 visitants.
A les Balears, la campanya «Enllaçats per la paraula» ha iniciat una acció que durarà vuit setmanes. En el curs de 24 hores (de divendres a dissabte) es llegiran textos en català. Entre els escollits hi figura el treball del malaguanyat Francesc Ferrer i Gironès «La política de persecució de la llengua catalana».
No vull pagar! Cada dia són més els conductors que es neguen a pagar als peatges de les autopistes catalanes. O tots moros o tots cristians! Mentre, el Govern de la Generalitat mira cap a un altre costat.

CALENDARI DEL MES

ELS DIMECRES
Cursets de Català
Primer Curs, de les 16:30 h. a les 18 h.
Segon Curs, de les 18 h. a les 19:30 h.
Cité des Associations
93, La Canebière
DISSABTE, 2
SARDANES
De les 16 h. a les 18 h.
Maison du Quartier
12, Bld. Dougommier
DISSABTE, 2
AIRE NOU DE BAO
Catalunya Nord
Exposició
90 anys del Cercle Català de Marsella
Presentació de llibres d’autors catalano/marsellesos
M A R S E L L A
8, 9 i 10 de juny del 2012

Sota els auspicis de
l’Ajuntament del 1er. Sector
en col·laboració amb
«Couleur Cactus»
Quart Festival del Llibre
de La Canebière

Veniu a visitar la nostra parada.
Llibres d’autores i autors catalans
(en català i traduïts al francès)
Informacions sobre Catalunya
i les nostres activitats
DIUMENGE, 17
CARGOLADA
Pineda de l’estadi de Lamanon
Organitza: «EL PORRÓ»
Informació: 04 42 29 00 44
DIUMENGE, 24
Visita de Sisteron
Trobada amb els catalans dels Alps

Ú L T I M A   H O R A
En el curs del festival d’Avinyó del mes de juliol, es produiran 8 companyies teatrals catalanes. Consulteu el programa!
Preneu nota: Aparició del diari digital El Guaita. Actualitat, informacions, cultura, etc. Consulteu: www.forumcivic.cat.
En Pep Guardiola ha estat guardonat amb el Premi Ramon Aramon i Serra a la lleialtat Lingüística, atorgat per l’Associació Llengua Nacional. El mateix li fou lliurat a les instal·lacions de cal Barça, deixant així ben clar quina és la llengua oficial del club català.


Nous socis: Magdalena Rofes, Alain Vidal. Benvinguts!
Donatius rebuts: Antoni Vidal, 5€; Magdalena Rofes, 5€

Aquesta entrada ha esta publicada en Noticiari 2012. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.