Nº 7 / Setembre 2.012 – Notícies i Calendari

Anar a l’article anterior d’aquest mesAnar al SumariAnar al següent article d’aquest mes


CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ

Les Edicions del Trabucaire, han publicat en la col·lecció SÈRIE NEGRA, la novel·la del nostre amic Jep Gouzy «A la pensió els cignes eren negres».
En Glaudi Barsotti, periodista i escriptor, membre de l’Institut d’Estudis Occitans i gran amic de Catalunya, figura entre els 10 guardonats d‘enguany dels XXIV Premis Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga. Ha publicat fa poc «Lo capitan de la Republica» novel·la històrica basada en les guerres de religió i la república marsellesa de Carles de Casaus.
En el curs del IV Festival del Llibre de La Canebière, organitzat a primers de juny per l’Associació «Couleur Cactus» sota els auspicis de l’Ajuntament del Primer Sector de Marsella, tinguèrem el plaer d’acollir i presentar les obres traduïdes al francès de l’escriptor català, Francesc Serés, amb el qual compartírem tres dies plens de descobertes.
També en el curs del mes de juny, rebèrem al senyor Miquel Vila, Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a França, al qual acompanyàrem en les visites preparades amb el senyor Roland Blum, Primer Tinent d’Alcalde de Marsella i el senyor Louis Aloccio, Vicepresident de la Cambra de Comerç i d’Indústria. Els temes tractats tenien relació amb Marsella 2013, el Corredor del Mediterrani, la coordinació de l’estratègia dels Ports respectius, etc.
Els Castellers de Vilafranca no han estat mai tan aprop del cel que en el curs de la seva actuació a Nova York. Per primera vegada aixecaren un castell al terrat d’un dels més alts gratacels.
Tot el nostre agraïment a Ginette i Jacques i als amics de «Catalans per tot» dels Alps, que tan maravellosament ens reberen al curs de la sortida de final de temporada del 24 de juny, en que férem la visita de Sisteron i rodalies

CALENDARI DEL MES

DIMECRES, 12
Inici dels cursets de Català
Primer Curs, de les 16:30 h. a les 18 h.
Segon Curs, de les 18 h. a les 19:30 h.
Cité des Associations
93, La Canebière


1 i 2 de Setembre
G R A N S
Organitza
Collectif Prouvenço
Festival des Fontaines
El Cercle hi tindrà parada


DIUMENGE, 9
Parc Borely
Fête des Associations
El Cercle hi tindrà parada


 M A R S E L L A 

Dimarts, 11 de setembre
Cité des Associations
93, La Canebière (Espace Rencontres)
Festa Nacional de Catalunya
Recepció oficial a les 6 de la tarda


DIUMENGE, 23
CARGOLADA
Organitza: «EL PORRÓ»
Per informacions i reserves:
04 42 29 00 44


DIUMENGE, 30
Dinar de tornada
de vacances

Restaurant «LE SANGLIER»
En temps oportú rebreu el programa

Ú L T I M A   H O R A
A cals Berjoan hi ha hagut novetat. La petita Inès ha vingut a il·luminar la llar dels nostres estimats amics. Felicitats!
* * * * *
Ha mort l’escriptor i periodista Emili Teixidor, nascut a Roda de Ter el 22 de desembre del 1933. Entre les seves obres més destacades cal senyalar «Pa negre», «Laura Sants», «Retrat d’un assassí d’ocells».


Nous socis: Col.lectiu: Ostau dau País Marselhès. Benvinguts!
* * * * *
Donatius rebuts: Família Boix/Roche, 40 €; Jordi Lalanne, 5 €

Aquesta entrada ha esta publicada en Noticiari 2012. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.