Nº 8 / Octubre 2.012 – Imatges de la Catalunya d’avui. Àngel B. i B.


 

Imatges de la Catalunya d’avui

Benvolguts senyors/senyores,

En primer lloc em presentaré i a continució passaré a explicar el motiu de la meva missiva. Sóc un pare de família de 50 anys, em dic Àngel B i B, i visc molt aprop de Vic, al cor de la nostra estimada Catalunya, estic casat i tinc un fill de 18 anys.

El motiu d’escriure’ls-hi és molt senzill: estic buscant feina. Ja fa més de 28 mesos que cerco una feina per poder tirar endavant però aquí tot està molt malament i no surt res, al meu fill de 18 anys li passa el mateix. Cerco alguna feina o per mi, o per ell, o pels dos si fos possible. Per això he decidit buscar l’ajut dels catalans que sou a l’exterior.

Sobre el meu fill no us envio el curriculum perquè té molt poca experiència, dir-vos que té estudis d’hosteleria com ajudant de cuina i cambrer de sala per l’Escola d’Hosteleria de Ripoll. Ha treballat fent reforços a un restaurat molt conegut a Osona d’ajudant de cuina i és molt espavilat. Sobre mi és millor que llegiu el curriculum que us envio ja que he treballat en molts llocs, dir-vos que parlo bé el francès i una mica d’anglès, però també sàpiguen que mai han estat per a mi una dificultat els idiomes, he viatjat per tota Europa i mai he tingut problemes, m’he sabut expressar amb petites frases en alemany, holandès i altres idiomes. Fins i tot de molt jove vaig treballar uns mesos a París. Si vaig a un país que no sé l’idioma em comprometo a parlar-lo abans d’un any i segur que així serà. Veureu que la carta és molt general i és que aquest mail l’estic enviant a totes les entitats catalans a l’exterior així que perdoneu si és molt estàndard el meu text, si m’escriviu per demanar-me referències meves o qualsevulla informació us contestarè un per un.

També he de dir-vos que a part les feines que hi ha al curriculum he treballat de més coses però sense ser oficials, és a dir, sense seguretat social. Vaig ser Guarda de refugi de muntanya durant varis hiverns estant al càrrec de la cuina i les habitacions jo sol. També he estat venedor d’assegurances i operari muntador a una fàbrica de làmpares.

Aceptaria qualsevol feina pe a començar, del que fos, recalco DEL QUE FOS ja que estic decidit a començar una nova vida lluny de la pàtria. Si sols podeu oferir quelcom al meu fill doncs tambè estaria content, ja tindria una petita porta oberta per marxar jo després i més tard la meva esposa.

Prego tingueu en compte aquesta petició ja que com sabeu la situació a Catalunya és terrible en aquest tema de la feina. En el meu cas porto 14 mesos pagant una hipoteca amb els estalvis que teníem guardats per la jubilació i ja s’estan acabant, la nostra situació és bastant desesperada ja que en uns mesos ens podrien desnonar del pis per impagament de la hipoteca. Estic a la vostra disposició pel que calgui, de moment podria pagar el viatge sense cap problema tant de mí com del meu fill. Moles gràcies, us enviu un abraçada des de la nostra estimada Catalunya.

P/D Pregaria féssiu arribar la carta a quants catalans tant empresaris com treballadors o autònoms que conegueu al vostre país d’adopció. Us estaré sempre agraït. Salut i sort.

Àngel B i B.

Ens permetem de publicar aquest correu electrònic que hem rebut d’un pare de família de Catalunya. Davant d’aquesta situació, al nostre Monarca i al seu fill no els hi cau la cara de vergonya per haver-se abaixat el seu sou d’un 7 per %? A França, el senyor François Hollande una vegada elegit President de la República, s’abaixà el sou i el del seu Primer Ministre en un 30 per %. Doncs la República ja resulta més barata. Però no cal anar tan lluny. Tenim conixement d’un poble del Baix Llobregat (Vallirana concretament) que al ser elegit el nou consistori a les darreres eleccions Municipals, la primera disposició que prengué fou una rebaixa del sou de 30% de l’Alcaldessa i dels regidors. Què espera, senyor Mas? És molt millor predicar amb l’exemple!

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Noticiari 2012. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *