Nº 10 / Desembre 2.012 – Notícies i Calendari


 

CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ!

Què passa al Cercle Català de Marsella?   Aneu a:

També podeu anar a:
               prouvènço-informations
El periodista i escriptor, Jean Contrucci i el nostre amic Gilles Rof, periodista tambè, amb la contribució d’un seguit de colaboradors, publiquen «Marseille Culture’s» a HCéditions. Aconsellem la lectura d’aquest important treball de recerca que abarca la vida i la història de la nostra ciutat a la vetlla de «Marseille 2013, capitale de la culture».
Hem rebut la demanda d’una noia de 14 anys, que viu a les contrades de Lleida, estudiant de francès, que proposa de fer un intercanvi amb una persona de la seva edat que vulgui aprendre català/castellà. Afanyeu-vos!
Abans de finals d’any, l’actual President de l’Eurocambra, l’alemany Martin Schulz, es proposa fer adoptar tot un seguit de disposicions per tal de que certes llengües europees, entre elles el català, puguin ser oficials al Parlament Europeu. No cal dir que hi estan en contra l’Alejo Vidal Quadras del Partit Popular i en Miguel Ángel Martinez del PSOE.
Dels més de 150.000 catalans que viuen a l’exterior, només 16.271 hauran tingut la possibilitat de votar, degut a la famosa disposició del «voto rogado». Els altres s’han quedat a les escapces.

Resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya. Entre parèntesis els resultats anteriors. Participació: 69,56 % (58,78 %). Convergència i Unió, 50 (62); Partit Socialista de Catalunya, 20 (28); Partido Popular de Cataluña, 19 (18); Inicativa per Catalunya, 13 (10); Esquerra Republicana de Catlunya, 21 (10): Solidatitat Catalana per la Independència, 0 (4); Ciudadanos, 9 (3), CUP, 3 (0).

CALENDARI DEL MES

ELS DIMECRES
Cursets de Català
Primer Curs, de les 16:30 h. a les 18 h.
Segon Curs, de les 18 h. a les 19:30 h.
Cité des Associations
93, La Canebière

DIJOUS, 13
A La Bouquinerie des 5 Avenues
211, Bd. de la Libération
De les 3 a les 7 de la tarda
Presentació de la darrera novel·la d’en GILDAS GIRODEAU
«La Paix plus que la verité»

 M A R S E L L A 

Diumenge, 9 de desembre de 2012
a les 3 de la tarda
Espace Max Dormoy
33, rue Max Dormoy
Metro: Línia 1
(Cinq Avenues/Longchamp)
Tramvia: Línia 2 (Cinq Avenues)
Tradicional Loto – Rifle – Plena
Hi haurà pernil de casa, torrons, embotits, cava, vi dolç i altres llaminadures per passar unes bones
Festes de Nadal i Cap d’Any. 
 

* * * * *

La conferència de la nostra amiga, Miquela Juan sobre Mallorca, fou seguida amb molt d’interès pels més de 30 assistents presents. Ara estem esperant la segona part, basada en la història de l’illa. Tambè ens sorprengué agradablement el reportatge d’en Marc Lauga “Eivissa 1962”. Cinquanta anys després, el reportatge resulta quasi una obra d’arqueologia.

* * * * *

Ambient familiar per la castanyada. La coral “CANTANORIA” ens sorprengué agradablement, puix que a més de les cançons dels països d’Amèrica Llatina, part fonamental del seu repertori, n’havia incorporat dues de catalanes expressament pel Cercle Català. “Al vent” d’en Raimon i “L’Estaca” d’en Lluís Llach. Com sempre, els panellets, arribats directament de Catalunya, molt bons, les castanyes, el moscatell i el cava a punt.

* * * * *

Donatius rebuts: Estrella Massip, 20 €; Martine Cassoly, 10 €.

Aquesta entrada ha esta publicada en Noticiari 2012. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *