Nº 6 / Juny 2.013 – Patrimoni cultural de la Catalunya Exterior – El monument a Pau Casals a Wolfenbüttel


 

Tresors del patrimoni cultural de la
Catalunya Exterior

El monument a Pau Casals a Wolfenbüttel

PCasals01w

El 5 de maig de 1985 es va inaugurar a la ciutat alemanya de Wolfenbüttel el monument dedicat al mestre Pau Casals. L’autor, i donant principal per la construcció del monument, fou l’artista Antoni Miró (d’Alcoi, País Valencià). L’any 1985 havia estat declarat per la UNESCO com a Any de la Música i es va aprofitar l’efemèride.

La gran impulsora del monument fou Matilde Romagosa, nascuda a Barcelona i que va morir el 17 de novembre de 2011. Romagosa va residir 40 anys a Alemanya, principalment a Wolfenbüttel, on va dur a terme una ingent tasca de divulgació de la llengua i cultura catalanes en aquest país. Va ser la promotora del monument i de l’agrupació cultural amb el nom del Mestre “Pau Casals Freunde”. Per a portar a terme la iniciativa d’aquest monument que està ubicat a la Herzog August Bibliothek de Wolfenbüttel, va comptar amb la col·laboració de l’IPECC (Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana).

Aquesta entrada ha esta publicada en Noticiari 2013. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *